Lăsaţi copilaşii…

barnevernet_protest_romania-1

Sunt cuvintele trecutului. Sunt cuvinte uitate de mulţi. Ignorate de încă şi mai mulţi. Societăţi aşa numite civilizate le-au uitat şi îngropat. Să nu mai ştie nimeni de ele. Să nu mai trebuiască nimeni să le aplice. Să nu îşi mai amintească nimeni că nu are voie să stea în calea cuiva de a se întâlni cu Dumnezeu şi de a primi binecuvântarea Lui. Dar nu sunt uitate de toţi.

Altădată, cei cărora au trebuit să li se rostească aceste cuvinte au fost ucenicii Domnului Isus. Nişte copii au fost aduşi până în preajma Lui, dar au fost opriţi de ucenici.  Motivaţia lor e cunoscută. Au crezut că Îl vor deranja şi că ei Îi fac un favor. Atunci a fost nevoie de o intervenţie vehementă. Intervenţia a fost divină în natură şi putere. Mântuitorul a rostit atunci cu autoritatea Fiului lui Dumnezeu celebrele cuvinte:

Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi!     Marcu 10:14

Au fost atunci oameni care au înţeles că e un lucru bun să aduci copiii la Domnul Isus. Au fost atunci oameni care i-au oprit să ajungă la El. Oameni cu autoritate. Dar ce bine că  divinul Isus era chiar acolo ca să intervină. Ca să poruncească să fie lăsaţi. Şi cine s-a putut opune poruncii Sale atunci?

Şi astăzi sunt oameni care au înţeles că e bine să ducă copiii în prezenţa Domnului Isus. Ca ei să Îl cunoască. Ca El să îi binecuvinteze. Ce bine că mai sunt familii ca familia Bodnariu! Însă ce trist! Şi astăzi mai sunt ceilalţi oameni. Dar rolurile s-au schimbat. Motivaţia lor nu mai e una aparent bună, ca cea a ucenicilor. A  lor e una anticristică. Autoritatea lor e una ce pare de nezdruncinat. Ei nu mai lasă copiii să ajungă la El pentru că e mai bine să fie o societate fără El. Fără regulile Lui.

Să le rupem legăturile, şi să scăpăm de lanţurile lor!      Psalmul 2:3

Şi nu doar că nu îi lasă să ajungă la El. Dar îi iau din braţele celor care cred că e bine să Îl cunoască. Şi îi acuză că ei sunt nepotriviţi pentru marea însărcinare de a fi părinţi. Iar pe deasupra, se intitulează şi salvific parcă: Barnevernet-protecţia copilului.

            S-au schimbat atâtea de când au fost rostite aceste cuvinte. Împotrivirea e mai mare. Autoritatea împotrivitorilor e mai mare. Parcă e maximă. Nu ascultă. Nu contează ce spune o lume întreagă. Nu îi interesează câte proteste la nivel global s-au organizat astăzi.

Da, sunt atâtea lucruri împotrivă. Dar e ceva ce nu s-a schimbat. E acelaşi divin Isus. Este El, Dumnezeu adevărat care rosteşte şi azi aceleaşi cuvinte: Lăsaţi copilaşii…  Da, El le rosteşte către Norvegia şi către oricine uită care e rolul şi responsabilitatea lui. Şi o face cu aceeaşi autoritate. Va putea oare astăzi să stea cineva în faţa autorităţii Sale? Să îndrăznească să se opună poruncii Lui? Nici azi nu va putea nimeni. De aceea, cei care aţi uitat, mai bine ascultaţi azi ce spune El:

Norvegie şi Barnevernet, lăsaţi copilaşii!

Lăsaţi toţi copilaşii Bodnariu să vină acasă! Lăsaţi copilaşii să vină în familie! Lăsaţi familia să îi ducă la Domnul Isus! Atunci va veni binecuvântarea. Şi peste ei şi peste voi.

 

Daniel Cocariu

(Visited 50 times, 1 visits today)

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Link-uri utile

uniunea-baptista-300x142-1

institutul-teologic-baptist-bucuresti-admitere Crestinul-azi Slider_img_00   rve-180 alt-fm_tb570