Prezentare Mircea Ursu candidat Secretar General al Uniunii Baptiste

IMG_5486b

 

URSU MIRCEA

CANDIDAT PENTRU SECRETAR GENERAL

 

Numele meu este Ursu Mircea și cu ajutorul lui Dumnezeu, luna aceasta am împlinit vârsta de 41 de ani. Sunt căsătorit cu Cristina și Dumnezeu ne-a binecuvântat cu 2 fete: Emanuela, 14 ani și Ștefania, 6 ani.

De 18 ani slujesc ca păstor în Biserica Creștină Baptistă “Sfânta Treime” din Lupeni, Valea Jiului. După absolvirea Institutului Teologic Baptist din București în 1997, Dumnezeu m-a ajutat să finalizez două programe de master în teologie în cadrul Seminarului Teologic Baptist Minneapolis, Minnesota- Extensia Arad și un master în sociologie în cadrul Universității Petroșani.

Am hotărât să răspund acestei provocări și anume, slujirea de Secretar General, din dorința de a mă implica și mai mult în viața frățietătii baptiste. Am disponibilitatea, timpul, energia si dorința necesară împlinirii acestei slujiri și doresc să vă slujesc prin darurile pe care Dumnezeu le-a investit în mine.

Îmi doresc ca împreună să putem realiza câteva obiective necesare vieții baptiste:

1.UNITATEA

În cei 7 ani, de când reprezint Comunitatea Baptistă de Hunedoara în cadrul Consiliului Uniunii, am înteles cât de necesară este unitatea în cadrul Cultului. Ca Secretar General, realizez că voi avea un rol important în menținerea acestei unități la nivelui Comitetului Executiv, deaceea îmi doresc să promovez și să păstrez unitatea printr-o bună colaborare și comunicare atât cu Președintele Cultului, cât și cu frații din Comitetul Executiv și Consiliul Uniunii. E crucial ca țara să vadă unitatea dintre cei din conducerea Uniunii pentru a putea fi realizată și la nivelul bisericilor. Această unitate a baptiștilor îmi doresc să fie văzută și prin realizarea unui proiect de rugăciune și post. După cum la nivelul Comunitătii de Hunedoara am reușit să implementăm acest proiect, vreau să avem, în fiecare lună, o zi de rugăciune și post cu toți baptiștii din țară. Din slujirea de Secretar General mă angajez să veghez la implementarea acestui proiect prin comunicarea din timp a motivelor pentru care ne vom ruga și vom posti împreună.

2.RESPECTUL

Cred că e timpul să întărim și să păstrăm respectul între noi slujitorii și față de lucrarea Domnului. Îmi propun să încurajez pe toți slujitorii să ne reamintim că pastorația nu este o meserie, ci o slujire, prin care trebuie să arătăm respect față de cei pe care îi slujim. Voi conștientiza mereu și bisericile de respectul pe care trebuie să-l arate față de slujitorii Domnului, printr-o bună apreciere a slujirii lor. Ca Secretar General doresc să amintesc  bisericilor cât de important este să asigure slujitorului un venit care să nu-l dezonoreze nici acum, nici la pensionare. Vreau să încurajez și respectul față de înaintașii credinței baptiste printr-o evidențiere și apreciere publică în cadrul Conferințelor Naționale. Știm că Dumnezeu îi va răsplati pentru munca lor, dar aici cred că este de datoria noastră să-i respectăm și să le apreciem slujirea, cât mai sunt încă în viață.

3.SLUJIREA

Înainte de a fi Secretar General, sunt păstor și doresc să încurajez slujirea la orice nivel. Îmi propun să îndemn bisericile să slujească și-n afara zidurilor bisericii prin diferite proiecte. În cei 16 ani, de când Biserica din Lupeni se implică în susținerea proiectelor sociale (orfelinat, cantină socială), am văzut cum Dumnezeu a binecuvântat slujirea noastră prin pocăința unor tineri din orfelinat și a unor adulti care au fost ajutați de către biserică. Marea mea bucurie este ca dupa 7 ani, de când un adolescent a plecat din orfelinatul nostru, să fiu sunat și să-mi mărturisească  faptul că vrea să se pocăiască și vrea să fie botezat în Biserica din Lupeni, unde a frecventat Școala Duminicală. Din slujirea de Secretar General îmi propun să creez o bază de date a tuturor proiectelor sociale ale bisericilor din țară și să putem să le sprijinim prin rugăciune, împărtășirea anumitor experiențe și chiar financiar.

4.UTILITATEA

Sunt un păstor organizat și responsabil. Nu-mi doresc poziția de Secretar General doar de dragul de a fi în Comitetul Executiv, ci vreau ca slujirea de Secretar General să fie una utilă frățietății. În cei 12 ani de slujire în fruntea Comunității de Hunedoara, 8 ani ca Vicepreședinte și de 4 ani ca Președinte, mi-am propus să fiu de folos fraților și Dumnezeu m-a ajutat prin proiectele pe care le-am inițiat. Deoarece mi-a plăcut întotdeauna promptitudinea, îmi propun să fiu o punte de legătură între frățietate și departamentele juridic și financiar ale Uniunii, încurajându-i pe toți cei ce slujesc la birourile Uniunii să răspundă tuturor solicitărilor din țară, într-un mod cât mai prompt și cu profesionalism.  Deasemenea îmi propun, ca în cadrul vizitelor prin comunități, să informez pe toți slujitorii din țară, păstori activi sau pensionari, despre facilitățile de care pot beneficia prin Casa de Pensii a Cultului. Îndeplinind în același timp și atribuțiunea de Președinte al Casei de Pensii, îmi voi da toată silința ca prin darul de organizator, pe care Dumnezeu l-a investit în mine și printr-o bună colaborare cu frații din Comitetul Casei de Pensii, să putem gestiona într-un mod profesionist și cu teamă de Dumnezeu resursele finaciare ce ne sunt încredințate.

Fraților, vreau ca în cei 4 ani de mandat să se cunoască în țară că baptiștii vor și pot să trăiască în unitate, să se respecte unii pe alții și să slujească cât mai bine, fiind utili lucrării Domnului.

Dacă considerați că aceste obiective sunt necesare vieții credincioșilor baptiști, vă rog să mă sprijiniți prin rugăciunea și susținerea dumneavoastră!

Vă mulțumesc!

Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă!

(Visited 461 times, 1 visits today)

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Link-uri utile

uniunea-baptista-300x142-1

institutul-teologic-baptist-bucuresti-admitere Crestinul-azi Slider_img_00   rve-180 alt-fm_tb570