Prezentare Timotei Rusu candidat la funcția de Secretar General Adjunct al Uniunii Baptiste

 Timotei Rusu11048664_10203733928692160_8752130354058466684_n

 Un candidat reprezentativ pentru

       Secretar General Adjunct

Mă numesc Timotei Rusu, locuiesc în Deva și am 47 de ani. Din anul 1993 sunt căsătorit cu Corina Cristina şi Dumnezeu ne-a binecuvântat cu patru copii: Beniamin, Ionatan, Naomi şi Miriam. Din acelaşi an păstoresc Biserica Creştină Baptistă „Sfânta Treime” din Deva.

Pun la dispoziţia lui Dumnezeu şi a frăţietăţii următoarele abilității:

  • Chemare („El a dat pe unii păstori și învăţători”)

Am de la Dumnezeu o chemare clară şi testată în timp. Iubesc oamenii, Scriptura şi Biserica lui Cristos în toate formele ei de existenţă.

  • Caracter („…el i-a cârmuit cu o inimă neprihănită…”)

Mi-am păstrat toate promisiunile făcute, am dus la bun sfârşit tot ce am început, nu      m-am compromis, nu mi-am vândut frații, nu am făcut înţelegeri electorale, nu am cedat când a fost greu, nu mi-e rușine să mă uit în ochii cuiva,…, sunt neşantajabil.

  • Competenţă („… şi cu mâini pricepute”)

Am pregătire teologică aleasă: licenţă în teologie, două masterate şi un doctorat;

Am spiritul organizatoric, simţul umorului şi capacitatea de a lucra în echipă;

Am o atitudine realist-optimistă cu privire la viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu.

  • Experienţă („paşte oile Mele”)

Am experienţă ca păstor în aceeaşi biserică (mare şi cu provocări) timp de 22 ani, experienţă în conducerea Comunităţii timp de 20 ani (membru în comitet, vicepreşedinte, secretar şi preşedinte), experienţă în Consiliul Uniunii timp de 12 ani şi experienţă ca Secretar General Adjunct timp de 4 ani;

Am experiență ca scriitor de cursuri de ucenicizare, de materiale pentru studiu biblic, pentru familii și cursuri de formare a liderilor pentru grupurile mici și alte slujiri practice în biserică.

  • Credibilitate („După roade îi veţi cunoaşte”)

Am convingeri biblice baptiste, pe care nu le-am negociat niciodată;

Am păstrat etosul baptist românesc fiind relevant în forma lui de exprimare;

În mandatul în care am ocupat funcţia de secretar general adjunct (2007-2011) am lansat programul de mentorare. Am aşezat o bază teologică şi teoretică, am lucrat două ghiduri (Ghidul Mentorului şi Ghidul Păstorului Debutant), am stabilit împreună cu Bordul Naţional de Mentorare o metodologie care a adus roade vizibile.

Cu ajutorul lui Dumnezeu doresc să mă implic în:

  • Mentorarea păstorilor

În contextul în care avem păstori tineri care au părăsit lucrarea şi biserici reticente la a mai avea păstor, se impune continuarea programului de mentorare. Voi continua şi voi dezvolta colaborarea cu comunităţile pentru programul de mentorare a păstorilor tineri.

Dată fiind şi implicarea mea la Institutul Teologic din Bucureşti prin predarea cursului de Conducere-Mentorare, programul de mentorare este o continuare logică şi unitară a teoriei în practică.

  • Sănătatea bisericilor

Bisericile au nevoie de autoevaluarea parametrilor în care ar trebui să funcționeze după voia Domnului Isus, prin puterea Duhului Sfânt și spre slava Tatălui. Voi încuraja bisericile în viața de sfințenie și de dragoste pentru Dumnezeu și semeni astfel încât să fie biserici făcătoare de ucenici!

  • Executivul Uniunii

Voi fi un membru implicat în Executivul Uniunii. Voi colabora bine cu preşedintele, secretarul general și cu vicepreședinții, fiind transparent în căutarea călăuzirii lui Dumnezeu pentru Cultul Baptist din România! Îmi voi da votul responsabil pentru proiectele care duc la înaintarea Împărăţiei lui Dumnezeu prin bisericile baptiste.

  • Revizuirea Statutului şi a Mărturisirii de Credinţă

Îmi voi aduce aportul pentru a aduce Statutul de Organizare și funcționare la o calitate care să producă o funcționare mai bună a instituțiilor Cultului Baptist. De asemenea, sunt dispus să am o contribuție importantă în completarea Mărturisiri de Credință pentru a răspunde provocărilor actuale.

  • Responsabilităţi încredințate

Cunosc Statutul Cultului şi sunt dispus să îndeplinesc responsabilităţile care vor reveni Secretarului General Adjunct (Art.96 alin. 5).

Aceasta este oferta mea şi doresc să se facă voia lui Dumnezeu în continuare.

Nu uitaţi, eu nu numai că ştiu, pot şi vreau, dar am şi demonstrat că am făcut ce am promis.

Eu nu vă cer votul cu orice preț! Analizați candidații, fiți informați și votați responsabil!

Păstor, Timotei Rusu

Mai 2015

(Visited 686 times, 1 visits today)

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Link-uri utile

uniunea-baptista-300x142-1

institutul-teologic-baptist-bucuresti-admitere Crestinul-azi Slider_img_00   rve-180 alt-fm_tb570