Rețelele de socializare și biserica

12002955_948408038548004_6151397341016065181_n

 

Trăim vremuri în care tehnologiile informaționale se dezvoltă rapid și au impact mare în societatea în care trăim, indiferent dacă ne place sau nu aceasta. Copii, adolescenți, tineri și chiar maturii petrec foarte mult timp cu telefonul mobil, tableta sau în fața calculatorului. Internetul a devenit accesibil pentru toți.

Creștinii au și ei acces la tehnologiile informaționale, ei, cei, care sunt chemați să fie pescari de oameni. Dar, pentru că majoritatea nu știu cum pot fi folosite aceste unelte pentru Hristos, cad în același lanț al “risipirii timpului” fără scop pe rețele de socializare, site-uri sau aplicații pe unitățile mobile de comunicare.

Cum pot fi folosite tehnologiile informaționale pentru Împărăția lui Dumnezeu? Cum îmi pot folosi smartphone-ul, tableta, sau calculatorul pentru a aduce oameni la Hristos? În ce fel acestea pot fi o unealtă folositoare pentru lucrarea Bisericii?

În cadrul Școlii creștine de studiere a computerului “Scriptehinfo”, de pe lângă Misiunea Precept Ministries Eurasia, în perioada 7-12 septembrie, vom organiza seminare Media în diferite regiuni din România. În timpul acestor seminare vom învăța pe creștinii din țară cum să folosească uneltele media pentru lucrarea Bisericii. Seminarul va fi condus de către Artur Boicu și Eduard Rudoi, coordonatorii școlii de studiere a computerului “Scriptehinfo” și pastorul bisericii Betleem din Alba Iulia, Mircea Vatamaniuc.

Seminarele vor fi împărțite în 3 module și fiecare organizator local poate alege unul din ele, după necesitățile celor ce vor veni la seminar:

  1. Rețeaua de socializare Facebook în slujba bisericii.

     

  2. Fotografierea și pregătirea imaginilor pentru site-ul bisericii și rețelele de socializare.

     

  3. Crearea site-ului bisericii pe platforma WordPress 

Paralel cu modulul, care se va preda, vom studia împreună cursul de studiu biblic inductiv: “Vrei să fii ucenicul lui Isus? Plătește prețul!

Joi, 10 septembrie, seminarele Media vor ajunge și la Biserica Sfânta Treime Deva. Cursul va începe la orele 18.00.
Pentru mai multă informație contactați pe fratele Florin Doboș la numărul de telefon 0766512248.

(Visited 231 times, 1 visits today)

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Link-uri utile

uniunea-baptista-300x142-1

institutul-teologic-baptist-bucuresti-admitere Crestinul-azi Slider_img_00   rve-180 alt-fm_tb570