Să ne bucurăm şi să celebrăm!

 
peter-chin-congress-sermon

“Să ne bucurăm şi să celebrăm!”

Cu aceste cuvinte, John Upton, preşedintele în exerciţiu al Alianţei Mondiale Baptiste a deschis oficial cel de-al 21-lea Congres Mondial Baptist în Durban, Africa de Sud, în 22 iulie.

Vorbitorul Peter Chin din Coreea de Sud a afirmat că, datorită faptului că lumea e plină de atât de mult întuneric, e foarte important pentru creştinii baptişti să lumineze lumina lui Cristos.

Chin a mai spus că întunericul care cuprinde umanitatea e reflectat în suferinţă, moarte, ignoranţă, discriminare şi abuz.

Există de asemenea un alt tip de întuneric în decepţia şi corupţia politică care există. Din punct de vedere economic, întunericul se regăseşte în diferitele nivele de sărăcie, lăcomie şi datorie care există.

Dar cel mai important este întunericul spiritual, un întuneric unde oamenii spun că nu există Dumnezeu.

Pentru a depăşi un asemenea întuneric e nevoie ca lumina ce aduce vindecare, iertare şi viaţă să strălucească. Potrivit lui Chin, o asemenea lumină nu poate veni decât de la Cristos, Cel care poate risipi întunericul total.

Pentru că e aşa de puternic întunericul, e responsabilitatea fiecărui creştin baptist să lumineze acolo unde l-a lăsat Dumnezeu şi să ne asigurăm că bisericile noastre răspândesc lumina.

Congresul, cu tema “Isus Cristos, Uşa”, va continua în perioada 22-26 iulie în Durban, Africa de Sud.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Link-uri utile

uniunea-baptista-300x142-1

institutul-teologic-baptist-bucuresti-admitere Crestinul-azi Slider_img_00   rve-180 alt-fm_tb570