De la oameni obişnuiți la ucenici ai Mielului

photo-1441716844725-09cedc13a4e7

Ioan 1:35 -40

    Evanghelia după Ioan a fost scrisă pentru cei credincioşi , pentru a le întări credința în Domnul Isus. În capitolul 20 , Ioan declară că aceste lucruri au fost scrise ca noi să cre-dem că Isus este Fiul lui Dumnezeu.
În capitolul 1 autorul Îl face cunoscut pe Domnul Isus în mod progresiv, oferind posibilitatea cititorului de a recunoaşte binecuvântările pe care le găseşte în Fiul , cel care se încrede în El.
• părtăşie cu Fiul
• dreptul de a deveni copii ai lui Dumnezeu;
• posibilitatea de a-L cunoaşte pe Dumnezeu;
• iertarea păcatelor …

    Lui Ioan botezătorul , Dumnezeu i-L descoperise pe Mântuitorul lumii în persoana Dom-nului Isus la Iordan şi din momentul acela, Ioan nu pierde nici o ocazie în a-L predica pe El şi a-L prezenta ca fiind unica soluție a omului pentru a-şi rezolva problema păcatului.
Remarcați vă rog că Ioan nu îL prezintă pe Domnul Isus ca fiind un mântuitor printre mulți alții ci ÎL prezintă ca Unicul sau singura soluție pentru a fi izbăvit de păcate. ( a se aminti de mielul pascal)

    Textul citit ne prezintă modul în care autorul evangheliei şi apostolul Andrei au devenit din oameni simpli ucenici ai Mielului.
După cum am mai amintit există o progresie în acest capitol , în altă ordine de idei remarcăm faptul că ei nu s-au născut ucenici, nici mântuiți ci au devenit mântuiți şi apoi ucenici pe parcurs. Haideți să privim însă mai atent la modul în care s-au desfăşurat lucrurile.

    Cu o zi înainte Domnul Isus trecea pe acolo şi Ioan botezătorul ,singurul care cunoştea la momentul respectiv adevărata identitate a Domnului Isus ,declară în auzul tuturor: ” Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii” ! Andrei şi Ioan erau acolo şi au auzit cuvintele solului lui Dumnezeu însă nu au luat nici o decizie în privința aceasta.
A doua zi însă când Ioan face aceeaşi declarație ,ei decid să îi acorde atenție ,pentru că ea are în vedere câteva aspecte cu caracter veşnic.

• În această declarație păcatul omenirii este expus Rom. 3:9-12
• Nevoia omenirii este amintită Rom. 3:23
• Soluția lui Dumnezeu este evidențiată Rom.6:23
Meditând la situația lor ei decid să beneficieze de binecuvântarea lui Dumnezeu fructificând momentul acela prin acțiunile lor.

Iată care au fost paşii pe care i-au parcurs ei:

1. Ei au mers după Isus v.37

2. Ei au mărturisit că au nevoie de o relație personală cu Isus v.38

3. Ei s-au lasat călauziți de Isus v.39

Concluzie:
Adevărul scripturii rămâne neschimbat în istoria lumii aşa că toți oamenii potrivit evangheliei vor fi găsiți vinovați înaintea lui Dumnezeu , iar pentru mântuirea lor nu rămâne decât Mielul lui Dumnezeu. În această zi ai înaintea ta aceaşi şansă pe care au avut-o şi Ioan şi Andrei , ei au decis să refuze indiferența şi încăpățânarea prostească şi să ia aminte la ce le-a fost descoperit tu ce vei alege?

Cu pace , Viorel Chiș

(Visited 7,215 times, 3 visits today)

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Link-uri utile

uniunea-baptista-300x142-1

institutul-teologic-baptist-bucuresti-admitere Crestinul-azi Slider_img_00   rve-180 alt-fm_tb570